Četiri Razloga Zašto Da Uložite u Digitalni Marketing

Svet marketinga je doživeo sve veće investicije u digitalni marketing tokom poslednje decenije. 2020. je to učinila posebno neophodnim jer je postajalo sve teže doći do potrošaca van njihovih kuća, a trgovci su naučili koliko je važno biti u mogućnosti da se prilagođavaju po volji potrošača. Gledajući eMarketer-ovu prognozu potrošnje na digitalne oglase u EU, svet digitalnog marketinga će samo nastaviti da raste u narednih pet godina.

Pa zašto je to tako? Iako tradicionalni marketing sigurno ne vodi nikuda, evo četiri ključna razloga zašto se mnogi brendovi odlučuju da više ulažu u digitalni marketing.

Brže razvijate svoj brend

Dani kampanja „podesi i zaboravi“ su davno iza nas, što većina ljudi nije svesna. Brendovi moraju stalno da optimizuju svoje kampanje kako bi poboljšali učinak jer postoji rastuća potražnja za pokazivanjem konkretnog povraćaja ulaganja. Kao rezultat toga, ključno je biti u mogućnosti da budete agilni, bilo da to znači preraspodelu sredstava sa metoda sa slabim učinkom na metode sa najboljim učinkom, sprovođenje kreativnog testiranja da biste razumeli koje poruke imaju najveći uticaj ili prilagođavanje ciljanja publike na osnovu promena trendova i zahteva potrošača. Digitalni marketing to omogućava, dok tradicionalniji metodi koji zahtevaju unapred obaveze i statičnija plasmana ne mogu. To ne znači da tradicionalni marketing ne nudi odziv, ali izaziva ograničenja u mogućim poboljšanjima.

Efikasnije uložena sredstva

Pošto se odluke o budžetu često donose na nivou višeg rukovodstva, postoji potreba da se pokaže uticaj vaših uloženih sredstava. . Sav marketing treba da se izjednači sa pravim poslovnim ciljem. Takođe bi trebalo da bude u velikoj meri optimizovan na osnovu statistike troškova, a ne statistike saobraćaja. Optimizacijom ka statistici troškova u digitalnom sektoru, trgovci su u mogućnosti da dobiju više za manje. Većina tradicionalnog marketinga se naplaćuje po fiksnim troškovima, dok digitalne kampanje imaju dinamičke statistike troškova koje mogu da se smanje pomoću optimizacije, prilagođavanja ponude, upravljanja podacima i zalihama i još mnogo toga. Sve u svemu, postoji mnogo poluga koje se mogu povući da bi se brendovi na kraju približili njihovim ciljevima.

Dobijate više informacija zasnovanog na real-time podacima

Za neke, ova korist može biti i blagoslov i prokletstvo. Obilje podataka dostupnih iz digitalnih marketinških kampanja često u početku mogu biti zastrašujuće. Morate znati da odvojite ono što je važno od onoga što nije. Međutim, kada se utvrde „pravi signali“, postoje mnoge informacije koje se mogu zadržati iz tih podataka. Brendovi će moći jasnije da shvate ko su njihovi najjači potencijalni i trenutni kupci. Koji metodi ih približavaju njihovim ciljevima, kako mogu da prilagode planiranje da bi se oslanjali na ta saznanja o podacima i još mnogo toga. Sve u svemu, ovi podaci imaju mogućnost da informišu o širim poslovnim odlukama izvan samo marketinških ciljeva kada se primenjuju strateški.

Sami ocenjujete uspeh kampanja digitalnog marketinga

Sa digitalnim marketingom, može se izgraditi robustan okvir merenja i analitike pomoću koje ćete meriti uspeh akcije i odgovora potrošača. Digitalna analiza može da prevaziđe očekivane rezultate i da je svede na ono što je zaista važno za vaš brend. To znači da bi trebalo biti lakše odgovoriti na pitanje „isplatljivosti“ onima koji nisu uključeni u svakodnevnu marketinšku funkciju.

Ako ste zainteresovani za dalje istraživanje sveta digitalnog marketinga, obratite se našem timu u WebDiz Studiu.

All rights reserved © 2023 WebDiz | Hosted by HostArena
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram