Da li se isplati korišćenje Google Ads-a?

Poslednjih godina, efikasnost Adwords-a je postala značajno priznata, što je dovelo do velikog povećanja popularnosti Google Ads-a. U stvari, platforma za oglašavanje sada ostvaruje većinu Google-ovog godišnjeg prihoda (Preko 80%), ostvarivši neverovatnih 147 milijarde američkih dolara za 2020.

Dakle, može li Google Ads biti efikasan? Da. Međutim, porast potražnje znači da je cena za njihovo korišćenje u skladu s tim porasla. Što nas dovodi u pitanje; da li povećanje troškova menja vrednost korišćenja Google Ads-a?

Prednosti

Dosegnite širu publiku

Za razliku od tradicionalnog oglašavanja, Google Ads omogućava oglašivačima potpunu kontrolu nad kriterijumima ciljanja. Od specifičnih termina za pretragu, starosti, lokacije, pa sve do interesovanja i hobija. Google Ads poznaje ljude i pomoći će vam da doprete do krajnje publike. Uz ovu prednost, vaš oglas ima priliku da ga vide oni koji su najvažniji za vaše poslovanje. Rezultati? Isplativiji potencijalni klijenti i pametniji marketing. Sa pretragama koje premašuju 3,5 milijardi svakog dana, nema sumnje da je pristup Google-ovoj publici moćan za marketing vašeg preduzeća.

Pametnija potrošnja

Google Ads koristi isplativ model oglašavanja Pay per Click (PPC). To znači da se oglašivačima naplaćuje samo ako korisnik klikne na oglas. Dakle, uprkos rastu popularnosti Google Ads-a koji dovodi do povećanja cene po kliku, PPC model nastavlja da reguliše efikasnost.

Oglašivači su takođe u potpunosti zaduženi za svoju potrošnju jer mogu da postave dnevne budžete za svoje kampanje sa fleksibilnošću da ih promene u bilo kom trenutku. Koliko vredi klik? Prosečna cena se kreće između 1 i 3 dolara. Međutim, to je zvanično utvrđeno putem Google-ovog sistema aukcija, nema potrebe da vas ova informacija plaši. Ovde Google nagrađuje niske troškove i vrhunsko plasiranje oglasa preduzećima sa visokokvalitetnim oglasnim kampanjama. To znači pametnije trošenje i podsticanje izvrsnosti.

Praćenje performansi

Google Ads nastavlja da omogućava jasno i pronicljivo praćenje učinka, što se ne može uraditi tako dobro sa tradicionalnim metodama oglašavanja. Pomoću njega možete videti koliko potencijalnih klijenata generiše kampanje, kao i otkriti detaljne informacije o tome ko tačno klika na njih.

Ovo omogućava oglašivačima da ispitaju šta radi, a šta ne funkcioniše u njihovoj kampanji kako bi se dalje razvijala kako bi se postigli optimalni rezultati. Ove informacije o učinku su ključne da ostanete na vrhu jer, kada se implementiraju strateški, to može biti razlika između pogađanja i propuštanja ciljeva.

Mane

Konkurentne ključne reči i velike kompanije

Uprkos tome što je Google Ads pomogao malim preduzećima čak i na terenu, ona su i dalje ostavljena da se takmiče sa većim organizacijama koje se takođe bore oko istih ključnih reči. Što je veća organizacija, veći je i marketinški budžet. Zbog povećanja upotrebe i troškova Google Ads-a, manja preduzeća imaju manje mogućnosti od velikih ljudi koji mogu da priušte visoko efikasne ključne reči koje ih postavljaju ispred igre.

Nije za one sa slabim živcima

Poznato je da PPC oglašavanje košta mnogo manje od tradicionalnog oglašavanja zbog svoje isplative prirode. Međutim, ako se njime ne upravlja pravilno, Google Ads će potrošiti vaš marketinški budžet. Od vitalnog je značaja da podesite praćenje učinka da biste bili na vrhu analitike kampanje i da biste je koristili u svoju korist.

Dizajniran je da podržava oglašavanje, ali je efikasan samo kada se kampanje stalno prilagođavaju tako da budu u skladu sa rezultatima analitike.

Visoko održavanje

Naporan rad nije gotov kada napravite kampanju – tek je počeo. Stope učinka kampanje zahtevaju stalnu i temeljnu proveru. Zatim, kada izvučete analitiku, mogu se izvršiti strateška prilagođavanja u skladu sa rezultatima učinka.

Ovo je sve neophodno kako biste osigurali da vaše preduzeće u potpunosti koristi novac koji se ulaže u Google Ads. Postoji dobar razlog zašto ogromne kompanije nastavljaju da plaćaju agencijama specijalizovanim za Google Ads stotine hiljada dolara za vođenje njihovih oglasnih kampanja; potrebno je mnogo vremena i znanja da bi se efikasno pokrenulo.

Dakle, da li je Google Ads stvarno isplatljiv?

Ako tražite isplativ način da plasirate svoje poslovanje na tržište, a da pritom imate kontrolu nad publikom koju dosežete, Google Ads ostaje sigurna opklada. Ovu tvrdnju možemo potkrepiti nekim izvanrednim rezultatima klijenata. Međutim, neophodno je osigurati da se sve kampanje striktno nadgledaju i upravljaju kako bi se postigao uspeh.

Iako je to konkurentan i dugotrajan metod, sa dobrim marketinškim budžetom i kada se pravilno koristi,  može da obezbedi odličan povraćaj ulaganja.

 

Sa više od 10 zadovoljnih mušterijama sa kojima smo sarađivali i još uvek sarađujemo, reklamiranje im je pomoglo da dosegnu do ciljane publike i tako prodaju svoje proizvode/usluge. Kontaktirajte nas i uverite se zašto je Google Ads jedan od najmoćnijih marketinških alata danas!

All rights reserved © 2023 WebDiz | Hosted by HostArena
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram