Važnost svesta o brendu

Da li ste se ikada zapitali zašto je svest o brendu toliko važna? I zašto biste trošili svoju energiju na to?

Ako jeste, onda ste na pravom putu! Kao vlasnik preduzeća, može izgledati da biste se umesto toga trebali fokusirati samo na osnovnu delatnost, ali nemojte praviti tu grešku. Svest o brendu je ključna za dovođenje vašeg poslovanja do ciljnih kupaca.

Šta je svest o brendu?

Svest o brendu je proces privlačenja pažnje na vaš proizvod ili uslugu vašim ciljnim kupcima. Vaš brend predstavlja vaše poslovanje i prikazuje vaše osnovne vrednosti, odražava vašu viziju i pruža snažnu poruku o vašem proizvodu ili usluzi. Brendiranje stvara poverenje u umu kupaca i navodi ih da razmišljaju o vama kada im zatreba vaš proizvod ili usluga.

Koje su prednosti povećanja svesti o brendu?

Dovedite nove kupce

Prisustvom na nekoliko platformi relevantnih za vaš brend, privući ćete nove kupce da isprobaju vaš proizvod ili uslugu. Povećava vašu vidljivost i omogućava ljudima koji vas ranije nisu poznavali da eksperimentišu sa vašim ponudama. Sticanjem novih kupaca koji koriste vaše proizvode ili usluge, dobijate potencijalne promotere vašeg brenda u novim mrežama.

Zadržite postojeće kupce

Što više vaši kupci saznaju o vašem brendu, veća je verovatnoća da će ostati sa vama. Kao što svi znamo, troškovi zadržavanja kupaca su mnogo niži od troškova akvizicije novih kupaca. Najbolji deo kod postojećih kupaca je to što ako su srećni i postanu vaši stalni kupci. Ostavljaju vredne i pozitivne povratne informacije na društvenim medijima ili čak kreiraju sadržaj koji generišu korisnici u vašu korist.

Odaje priznanje vašem poslovanju

Svi znamo koliko je upečatljiva slika malo ugrizene jabuke. Osećamo strahopoštovanje prema tehnološkom gigantu „Apple“ samo gledajući u logo. Počinjemo da zamišljamo da koristimo iPhone MacBook ili iPad a da nam niko ne govori o tome šta kompanija zapravo radi. Pitamo se o sledećem izdanju novih Apple proizvoda ili počinjemo da planiramo našu sledeću nadogradnju. Ovako snažno imidž brenda kompanije odjekuje svima. Ovo je sjajan primer kako se svest o brendiranju može iskoristiti za dobijanje priznanja od kupaca.

Alat za primarnu marketinšku strategiju

Kampanje za podizanje svesti o brendu su važni alati marketinške strategije za vašu kompaniju. Može biti u obliku kampanja na društvenim mrežama, oflajn kampanja ili reklama. To znači da doprete do nekoliko potencijalnih kupaca kako biste privukli pažnju od njih i stvorili pečat u njihovim umovima.

Motiviše vaše zaposlene

Najprofitabilnije kompanije su one koje imaju srećne i dugovečne zaposlene. Ako svuda postoji dobra svest o vašem brendu, vaši zaposleni će biti ponosni što rade za vas i verovatno će ostati sa vama.

Odražava profesionalizam

Dobro predstavljen brend govori mnogo o nameri vašeg poslovanja. To stvara utisak da je vaša kompanija profesionalna i pouzdana. Veća je verovatnoća da će potencijalne klijente privući preduzeće koje jasno pokazuje svoje vrednosti.

Kako možete učiniti da se vaš brend istakne?

Dizajnirajte impresivan logo

Logotipi pomažu da se odmah povežete sa svojim klijentima. Oni postaju identitet vaše kompanije na duži rok i stvaraju snažan prvi utisak. Veoma je važno da imate logo koji je dizajnirao profesionalni dizajner, tako da imate nešto verno brendu, jedinstveno i dugotrajno

Budite dosledni

Održavanje uniformnosti vašeg brenda na svim kanalima u vašoj marketinškoj strategiji je ključno za program podizanja svesti o brendu. Ime, logo, boje i svi ostali identifikacioni dizajni vašeg brenda treba da budu identični svuda gde govorite o svom brendu.

Koristite prijatne i relevantne boje

Boje igraju tihi trik na umove kupaca. Svetle i pozitivne boje će podstaći posetioce da odu na vašu veb lokaciju, ostanu duže i istraže usluge ili proizvode koje im nudite. Korišćenje relevantnih boja je od vitalnog značaja. Ako ste kompanija za organsku poljoprivredu, zelena boja u vašem brendu se dobro uklapa i povećava povezanost i pamćenje za razmišljanje o kupovini organskog voća i povrća.

Prilagođavanje

Prilagođavanje je dizajn prema vašim potrebama i ciljevima. Ovo je sjajan način da se istaknete i da svojim potencijalnim kupcima stvarate maštu o svom brendu.

Ako nemate formiran grafički identitet i želite da istaknete svoj brend, WebDiz Studio je pravo mesto za vas.

All rights reserved © 2023 WebDiz | Hosted by HostArena
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram